top of page

WALLIN & WALLIN

Två rutinerade folkmusikkvinnor på fiol, Karin Wallin guldriksspelman från Skåne och Anette Wallin riksspelman från Halland, möttes första gången sommaren 2022. Båda är uppväxta i en stark folkmusik-, vis-, och danstradition via sina fäder Börje Wallin och Leopold Wallin, men är inte släkt!

Med en stark förankring i traditionen tar dessa kvinnor oss till nya dimensioner via de traditionella låtarna, sina nyskapande kompositioner, vackra klanger på omstämda fioler och stora närvaro. Deras smittande glädje, fantastiska samspel och enorma driv är dess signum.

Anette Wallin är spelman, violinist, sångerska, blockflöjtist och kompositör som bl a. komponerat och utgivit musik för körer, mässmusik, psalmer, sånger samt komponerat för Sveriges Radio.

Karin Wallin är en självlärd traditionsspelman som använder sig av ett spelsätt man gjorde förr i tiden med platt stall på omstämd fiol och viola d’amore, för att kunna spela på dubbla strängar och få fram stora klanger. Karin mottog Zornmärket i guld 2007 för sitt mästerliga, dansanta och personliga spel av låtar från Skåne.

wallin-och-wallin-1.jpg.webp
LÖRDAG 2 MARS 2024
 
VÄXJÖ | NYGATAN 6 | 19.30

Medverkande

Anette Wallin - fiol, sång, blockflöjt

Karin Wallin - fiol, viola d'amore

Efter konserten blir det spel till dans!

Konsert- och danskväll!

LÄS NEDAN FÖR INORMATION
KRING ÅRSMÖTET

VALSHUSETS ÅRSMÖTE 2024

Välkomna till Valshusets årsmöte den 2 mars klockan 18.00 på Nygatan 6! 

Alla deltagande i årsmötet har fritt inträde till konserten som sker efteråt.

Kom med synpunkter hur vi kan främja vår förening!

SPELKURS I SKÅNSKA &
HALLÄNDSKA LÅTAR

Mellan 15.00-17.00 håller
Wallin & Wallin i en spelkurs.
Workshopbiljett: 200 kr.
Workshop samt konsertbiljett: 300 kr.
bottom of page