top of page

KNUTSDANS

Anna Öberg bjuder på danskurs under dagen ackompanjerad av Pelle Björnlert och Anders Löfberg, som växelvis håller i en spelkurs som pågår parallellt med danskursen. ”På ett lekfullt sätt och med fokus på samdans, funktionalitet och samspelet mellan musiker och dansare, lär vi oss grunderna i slängpolska på fläck.” Varmt välkommen vare sig du är van eller mindre van dansare, man behöver inte anmäla sig parvis. På kvällen möter vi Pelle Björnlert och Anders Löfberg i en lekfull och intim konsert innehållande både solo och duospel på fioler, sång och cello. Konserten övergår i sedan danskväll.

Anna Öberg är dansare, pedagog och koreograf. Som första folkdansare någonsin tog Anna 2015 sin masterexamen i koreografi vid Stockholms Konstnärliga Högskola och har under åren turnerat sina verk både inom och utom Sverige.

 

Pelle Björnlert från Vråka i nordöstra Småland spelar företrädesvis musik som har sina rötter i den småländska och östgötska folkmusiktraditionen. För sitt spel har han tilldelats zornmärket i guld.

 

Anders Löfberg, son till spelmannen Bengt Löfberg, är riksspelman på fiol och är aktiv i en rad olika band och projekt.

123.jpg
LÖRDAG 13 JANUARI 2024
 
VÄXJÖ | NYGATAN 6 | 10.00
Heldag med 
kurser, konsert
& danskväll!

Läs nedan för all information kring kurserna. Tänk på att sista anmälningsdag är 1 januari!

DANSKURS:

Varmt välkommen vare sig du är van eller mindre van dansare. Man behöver inte anmäla sig parvis.

Klicka på knappen för att anmäla dig:

bilda_grund.png
Med Anna Öberg, Pelle Björnlert och Anders Löfberg

SPELKURS:

Vi kommer att jobba med ett par polskor ur vår repertoar med särskild tonvikt på sväng och variation, samt att premiera ett dansant spel.Vi kommer att undervisa på fiol men andra instrument är naturligtvis välkomna.Relativt god spelvana på sitt instrument krävs. Det är ok att ta med inspelningsutrustning.

Klicka på knappen för att anmäla dig:

I samarbete med

Efter konserten blir det spel till dans!

bottom of page