top of page

KNUTSDANS

Välkommen till Valshusets Knutsdans 2023!
Vi inleder med danskurs med Agnes & Klara, följt av föreställning och konsert tillsammans med Västanvinden. Tillsammans bildar de VAK - en ensembleform där både musiken och dansen kan ses som likvärdiga musikaliska uttryckssätt för svensk folkmusik.

 

Här möts folkdansduon och folkmusiktrion för ett gemensamt utforskande, gränsen mellan det förutbestämda och det spontana. Kan arrangemang skapas med hjälp av dansen snarare än musiken? Kan musiken få mer av dansens spontanitet och improvisation? Går det att växla roller i vem som leder och vem som följer och hur gör just den här sammansättningen av tre musiker och två dansare det? Lusten, glädjen och nyfikenheten, med sina instrument cittern, klarinett, munspel och kroppar, har i utforskandet av den folkliga musiken.

 

Danskursen passar utmärkt för dig med en viss eller mer dansvana. Vi kommer tillsammans utforska dansen och samspelet med musiken. Ett särskilt fokus läggs på musikalitet och improvisation. Agnes och Klara är en del av den nya generationen danspedagoger och har studerats dans under flera år bl a vid danshögskolan i Stockholm . Utforskandet sker i ständigt samspel med levande musik under kursen.

 

Medlemmar är Klara Andersson och Agnes Rodhe (dans), samt musikerna Albin Myrin (klarinett), Lovis Jacobsson (cittern), samt Erland Westerström (munspel).

Efter kursen blir det paus och sedan föreställning och konsert med VAK, som övergår till danskväll!
- Kursen börjar kl. 10:00 och håller på till ca 16:00.
- Konserten börjar klockan 19:00.

- Deltagande i kurs 400 kr (medlem)
- Deltagande i kurs 600 kr (icke-medl)
- Entré till föreställning/konsert och danskväll 100 kr (medlem) 200 kr (icke-medl)

 

Anmälan till kurs och till föreställning/konsert/danskväll görs via antingen:
- Skicka ett meddelande till oss på vår Facebooksida
- valshuset@gmail.com

knutsdans.jpg.webp
LÖRDAG 14 JANUARI 2023
 
VÄXJÖ | NYGATAN 6 | 10.00

Medverkande

Klara Andersson - dans

Agnes Rodhe - dans

Albin Myrin - klarinett

Lovis Jacobsson - cittern

Erland Westerström - munspel

bottom of page