top of page

TRIO TÖRN

Med sättningen fiol, cello och nyckelharpa experimenterar Trio Törn ständigt med instrumentens möjligheter och provar traditionens gränser. När trion sätter en ton uppstår en blandning av färgstarka melodier, fängslande harmonier, ohämmat sväng och innerlighet – allt i en levande enhet.


Med egna kompositioner, starkt förankrade i den nordiska folkmusiken är Trio Törn ett kammarmusikaliskt möte där finurliga valser, svängiga schottisar och tunga polskor kläs i väl uttänkta arrangemang där samspelet står i centrum.
Trio Törn är Olof Kennemark, fiol, Klara Källström, cello och Petrus Dillner, nyckelharpa.

 

Trion bildades 2016 på Musikhögskolan i Stockholm i samband med att de jobbat fram en barnföreställning tillsammans, en föreställning de fortfarande spelar. Sedan dess har Olof, Klara och Petrus spelat många konserter tillsammans samt släppt två album, den senaste ”Painting with polska” på Ransäterstämman i juni 2022.

2022 innehar Trio Törn Förvaltningen för kulturutvecklings folkmusikresidens i Dals Långed. I samband med residensperioden gör trion en turné. Denna konsert är del i turnén och ingår i ett samarbete mellan Musik i Syd och Förvaltningen för kulturutveckling.

Nyfiket på Nygatan 6 öppnar en timme innan konsertstart.

Alla i booklet 3785.jpg
FREDAG 14 APRIL 2023
 
VÄXJÖ | NYGATAN 6 | 19.00

Medverkande

Olof Kennemark - fiol

Klara Källström - cello

Petrus Dillner - nyckelharpa

Efter konserten blir det spel till dans!

bottom of page