top of page

QUILTY

 

Ett saltstänkt och tjärdoftande konsertprogram av irländska och skotska folkvisor med Atlanten som fond.

 

Sea shanties, emigrantvisor, kärleksballader och sånger om storslagna äventyr till havs utgör stommen i detta saltstänkta och tjärdoftande konsertprogram av irländska och skotska folkvisor med Atlanten som fond. Programmet presenteras med Quiltys välkända signum av musikalisk virtuositet, personliga arrangemang och klangfylld stämsång och innehåller allt från svängiga reels, jigs och hornpipes till smäktande känslor och drastisk humor.

 

Quilty bildades 1993 och bandet har genom åren etablerat sig som Sveriges främsta företrädare för irländsk folkmusik. Med personliga arrangemang, musikalisk virtuositet och klangfylld stämsång har de satt sin prägel på den traditionella musiken och rönt stor framgång på sina turnéer och i konsertsamarbeten med körer och symfoniorkestrar över hela landet.

2018 firade Quilty 25-års jubileum med en omfattande turné i Sverige och Tyskland. Premiären på fullsatta Dieselverkstaden i Stockholm direktsändes av Sveriges Radio P2 Live med Tina Ahlin som programvärd. Inför Folk & Världsmusikgalan 2020 blev Quilty nominerad till Årets Band. 

PRESSBILD-1-scaled.jpg
LÖRDAG 18 FEBRUARI 2023
 
INGELSTAD | NÄCKROSEN | 19.00

Medverkande

Dag Westling - sång, gitarr, 5 string banjo, tin whistle

Gideon Andersson - bouzouki, bodhran, mandolin, sång

Esbjörn Hazelius - fiol, sång, gitarr

Staffan Lindfors - kontrabas

Köp din biljett! 

Out on the Ocean

Förköp en biljett redan idag! Biljetten kostar 100 kronor och du kan betala genom att swisha till:

123 142 9778

Det går också bra att köpa en biljett vid entrén.

bottom of page