top of page

HEDIN & MEIDELL

Idas barockfiol och Johans nyckelharpor skapar en klangvärld av resonans när denna duo rör sig genom låttraditionens skiftande former. Musiken tar avstamp i 1700-talet, men sträcker sig ända in i vår tid. Den formas av Idas många spelsätt och influenser från när och fjärran, och av Johans unika sätt att ackompanjera och tänja på gränserna för nyckelharpans möjligheter. En musikalisk upplevelse där gamla låtar får nytt liv i täta arrangemang och ett innerligt samspel.

 

Ida Meidell Blylod är folkmusiker och barockviolinist från Umeå, med en stark passion för fiolens rika mångsidighet och spektra av uttryck. I hennes känsliga spel visar sig en verklig förmåga att skapa närvaro och göra varje framträdande unikt. Ida har under många år turnerat på de europeiska folkmusik- och barockscenerna, och anlitas ofta som pedagog på internationella kurser i låtspel.


Johan Hedin är en världsturnerande nyckelharpspelare från Småland som blivit förebild för många genom sättet att hantera sitt instrument. Hans musikaliska nyfikenhet är hela tiden ledstjärnan som för honom in i nya spännande samarbeten. Hans egna modell av instrumentet, oktavnyckelharpan, har ett djupare register och en alldeles egen klang.

Nyfiket på Nygatan 6 öppnar en timme innan konsertstart.

Hedin och Meidell.jpeg
LÖRDAG 4 FEBRUARI 2023
 
VÄXJÖ | NYGATAN 6 | 19.00

Medverkande

Johan Hedin - nyckelharpa

Ida Meidell Blylod - barockfiol

Folkmusik på nyckelharpa och sensträngad barockfiol

Efter konserten blir det spel till dans!

RFoD_Logotyp_2.png

ÅRSMÖTE FÖR VALSHUSET

KLOCKAN 17.00 INNAN KONSERTEN PÅ NYGATAN 6

Alla deltagande i årsmöte har fritt inträde till konserten.

Läs längst ner angående information om årsmötet!

Under eftermiddagen hålls även en spelstuga mellan 14.00-16.00 med aftonens artister. 
Arrangeras av Smålands Spelmansförbund.
Pris: 200:-

bottom of page